Aranjare manuală (post-optimizare)

Cutting Optimization Pro permite aranjarea manuală a pieselor cu ajutorul mouse-ului. Această operație se poate face după efectuarea de către program a optimizării.

Această facilitate este foarte ușor de utilizat singurul lucru necesar fiind mouse-ul. Prin aranjarea manuală a pieselor se poate crește calitatea rezultatelor.

Următoarele operații sunt permise:

NU este permisă aranjarea manuală după ce placa respectivă a fost acceptată (prin apăsarea butonului Acceptă).

Vom explica cum se poate efectua fiecare operație.

Mutare piesă

- Se apasă butonul din stânga al mouse-ului pe bucata care urmează a fi mutată. Ținând butonul apăsat se mută piesa în noua poziție iar apoi se elibereaza butonul. Piesa se va aranja automat în noua poziție astfel încât să se respecte restricțiile tăieturilor de tip ghilotină. În noul dreptunghi de tip rest piesă mutată se va așeza în acel colț care este cel mai aproape de colțul din stânga sus al piesei în curs de mutare. În imaginile de mai jos se poate vedea cum piesa mutată poate fi amplasată în unul din cele 4 colțuri ale restului.

manual arrange

Adăugare piesă

- Se efectuează click cu butonul din dreapta pe restul în care se dorește inserarea piesei. Pe ecran va apare o fereastră mică în care este afișat mesajul "Inserează piesa".

insereaza piesa

Efectuați click pe acest mesaj. Va apărea o nouă fereastră în care sunteți solicitat să introduceți dimensiunile piesei adăugate:

insert piesa

Piesa inserată se va adăuga automat și la COMANDĂ.

Ștergere piesă

Efectuați click cu butonul din dreapta pe piesa care doriți să o ștergeți. Pe ecran va apare o mică fereastră cu mesajul "Șterge piesa". Dacă efectuați click pe acel mesaj se va șterge piesa în cauză.

sterge piesa

Modificare direcție tăieturi

- Mutați mouse-ul deasupra tăieturii pe care doriți să o schimbați. Veți observa schimbarea culorii acelei tăieturi. Efectuați click cu butonul dreapta pe aceea tăietură. Pe ecran va apărea mesajul "Rupe tăietura".

rupe taietura

Tăietura își va schimba orientarea dacă efectuați click pe mesajul respectiv. Efectul schimbării direcției unei tăieturi este următorul:

schimba orientare taietura

În ambele cazuri trebuie să efectuați click pe tăietura care este reprezentată în albastru în imaginea de mai sus.

Rotire piesă

- În unele cazuri este utilă rotirea unei piese în cadrul plăcii curente. Pentru rotire se apasă butonul din stânga a mouse-ului pe piesa care urmează a fi rotită. Apoi (ținând butonul din stânga apăsat) se apasă și cel din dreapta. Ca urmare a acestei combinații piesa se va roti cu 90 grade (dacă acest lucru este posibil și este permis).

roteste piesa

Notă: Aranjarea manuală nu este încă disponibilă pentru optimizări de tip non-ghilotină.Legături

Înapoi la index

Cutting Optimization pro - pagina web

Optimal Programs - pagina web