Setări optimizare

Principalii parametri ai programului sunt (se pot accesa din Meniu Setări | Tehnice):

Setări pentru debitări din materiale rectangulare

setari rectangular

Grosime Tăietură - Grosimea lamei cu care se taie piesele rectangulare (sticlă, PAL, tablă, etc). La decuparea sticlei cu diamant această valoare este de obicei 0. La decuparea lemnului/palului această valoare este mai mare decât 0.

Dimensiune minimă a resturilor adăugate în Magazie - Plăcile având una dintre dimensiuni mai mică decât această valoare nu vor fi adăugate în MAGAZIE. Spre exemplu la sticlă, bucățile care au lățimea mai mică decât 20 cm nu mai prezintă interes pentru utilizări viitoare.

Lungime Maximă Tăietură - Lungimea maximă a unei tăieturi în cazul optimizării 2D. Această valoare trebuie să fie cel puțin la fel de mare ca și cea mai mică valoare dintre Lungimea și Lățimea bucății din care se taie.

Dimensiune Minimă Rupere - Nu se poate decupa o placă având una dintre dimensiuni mai mică decât această valoare. Spre exemplu la sticlă nu se poate rupe o margine care este mai mică decât 20 mm. Se aplică numai pentru optimizarea 2D.

Toleranță Cant - Această valoare se adaugă la lungimea cantului de pe fiecare margine unde aceasta este aplicată. Acest parametru este util doar pentru debitările din PAL. În caz contrar trebuie setat la 0.

Tip rest - Restul poate fi generat la margine sau oriunde pe placă (în acest caz se urmărește maximixarea suprafeței restului).

Tip Optimizare - Se poate alege dintre ghilotină, non-ghilotină sau ghilotină în etape multiple:

Pentru debitările în mai multe etape se pot specifica următorii parametri:

Implicit restaurează valorile inițiale pentru parametrii programului. Setările curente se vor pierde.

Setări pentru debitări din materiale lineare

setari liniare

Grosime Tăietură - Grosimea lamei cu care se taie piesele liniare (țeavă, sârmă, scânduri, etc).

Dimensiune minimă a resturilor adăugate în Magazie - Bucățile având dimensiunea mai mică decât această valoare nu vor fi adăugate în MAGAZIE.

Max piese pe bară - Numărul maxim de piese care se pot tăia dintr-o bară.

Limite pentru resturi - Restul poate să fie mai mic decât o valoare sau mai mare decât o altă valoare, dar nu poate fi între cele 2 valori.

Setări generale

setari general

Valorile fracționale vor fi automat rotunjite la valoarea specificată. - doar dacă lucrați cu valori fracționale: "100 1/4"

Preț Magazie - prețul materialelor din magazie este introdus fie pe bucată întreagă sau pe unitate de măsură.

Optimizare - Controlează viteza și calitatea optimizării. Acești 2 parametrii se contabalansează unul pe celălalt: creșterea unuia duce la scăderea celuilalt. Valoarea acestui parametru influențează direct calitatea soluției obținute. Pe un procesor a cărui frecvență de lucru este 450 MHz nu este indicat ca acest parametru să fie mai mare decât 1/4 din valoarea totală dacă se dorește obținerea soluției în mai puțin de 1 minut. Un alt factor care influențează decisiv viteza programului este numărul de plăci din COMANDĂ care se pot decupa de pe o placă din MAGAZIE. De obicei se decupează mai puțin de 30 de plăci dintr-o placă mare.

Curățați marginile plăcilor de la început - Dacă este bifată, se vor efectua tăieturi care să curețe marginile plăcilor de la început. Dacă nu este bifată această opțiune, curățirea marginilor se va face strict pentru zona corespunzătoare pieselor debitate.

Scade grosime cant din dimensiunile piesei - Dacă această opțiune este bifată atunci grosimea benzii de cant va fi automat scăzută din dimensiunile plăcilor pe care banda este aplicată.

Adaugă grosimea de șlefuire la dimensiunea pieselor debitate - Valoarea indicată în coloanele de polizare / șlefuire va fi adăugată la dimensiunea originală a piesei.Legături

Înapoi la index

Cutting Optimization pro - pagina web

Optimal Programs - pagina web