Introducerea datelor

 

 

Fereastra principala consta din 3 panouri redimensionabile : COMANDA (care contine piesele din comanda clientului) si DEPOZIT (care contine piesele din depozitul propriu) si rezultate (unde sunt afisate rezultatele optimizarii).

 

 

COMANDA

 

Pentru introducerea unei noi bucati in COMANDA se apasa butonul + din partea de sus a panoului COMANDA. Va fi adauga o noua linie in tabelul comanda in care utilizatorul este solicitat sa introduca:

 

            Lungime - specifica lungimea piesei.

            Latime - specifica latimea piese. Aceasta valoare este utila doar daca unghiurile de la cel putin una din piesele de taiat este diferit de 90 grade. In caz contrar valoarea poate fi lasata 0.

            Unghi 1 - unghiul unuia dintre capete. Aceasta valoare este un numar real intre 0 si 180 grade.

            Unghi 2 - unghiul celuilalt capat. Aceasta valoare este un numar real intre 0 si 180 grade.

            Cantitate - numarul de bucati de acel fel.

            Tipul - este tipul materialului. Daca s-au definit deja tipurile de materiale atunci se poate alege direct tipul din lista care apare la click pe sageata din campul Tip.

            Eticheta - un sir de caractere atasat piesei curente. Poate reprezenta numele clientului, scopul folosirii piesei etc. Acest sir va fi afisat impreuna cu piese in rezultate

 

pentru bucata respectiva. De asemenea se poate specifica daca bucata respectiva va fi folosita sau nu in optimizare curenta.

 

Pentru stergerea unei bucati din comanda clientului se apasa butonul - din partea dreapta a panoului COMANDA.

 

Datele se pot introduce/salva din/in fisiere speciale cu extensia .1d.

 

Datele din COMANDA se pot exporta si in fisiere Word, Excel, HTML sau XML. Trebuie sa aveti instalat Microsoft Office pentru a putea efectua aceasta operatie. Pentru a exporta datele in format HTML trebuie sa aveti cel putin Office 2000. Pentru a exporta datele in format XML trebuie sa aveti cel putin Office XP.

 

 

 

DEPOZIT

 

Pentru introducerea unei noi bucati in DEPOZIT se apasa butonul <Adauga> din partea de sus a panoului DEPOZIT. Va fi adaugata o noua linie la tabelul DEPOZIT in care utilizatorul este solicitat sa introduca :

 

            Lungime,

            Latime

            Numarul de bucati,

            Tipul bucatii si

            Pretul pe unitatea de masura. 

 

De asemenea se poate specifica daca bucata respectiva va fi folosita in optimizare curenta.

 

Piesele din DEPOZIT trebuie sa aiba extremitatile la 90 de grade. Daca prin taiere au rezultat piese care au unghiuri mai mici de 90 de grade, aceste piese trebuie scurtate inainte de a fi adaugate la DEPOZIT, dupa cum se poate vedea si in figura de mai jos:

 

 

Pentru stergerea unei bucati din DEPOZIT se apasa butonul <-> din partea dreapta a panoului DEPOZIT.

 

 

Legaturi

        Inapoi la index

        www.optimalprograms.com